studio terpeluk blends redwood with marble, terrazzo and soft tones in the california home

Retain Redwood House Identity

When owners Gagan and Jasmin Arneja met Brett Terpeluk, the director of Studio Terpeluk, they told the director that they wanted to increase the volume of their house by California without stripping its original DNA defined by angular geometries, redwood interiors, and outdoor courtyards. Terpeluk shared the same belief, which made it easier for him and his team to maintain the identity of the Residential Sequoia House.

They kept redwood as the primary material and complemented it with soft, light textures and colors such as terrazzo and mottled gray marble to induce warmth and soften the harshness that redwood exudes in this Located in the United States residence. The Arnejas entered the 1974 two-story home designed by San Francisco architect Albert Lanier and knew they would acquire the property just from the picture windows that overlook the San Francisco landscape and the distinctive interior. in redwood.

images courtesy of Studio Terpeluk & Mint List | all photos © Joe Flecher | image: owners Gagan and Jasmin Arneja | header image: living room, upper level

Douglas fir to balance the dark redwood

Studio TerpelukThe approach of then was to expand the space of the house by opening up the flow and views on each level of the house to make way for an area of ​​3,218 square feet from the previous 2,260 square feet. With space not being the only focus, the studio worked with designer Beatrice Santiccioli and Italian landscaper Monica Viarengo to curate color, texture, light and vegetation.

The result harmonizes vintage redwood tones even with the owners’ art collection, such as the rose sculpture by Chinese artist Wanxin Zhang that stands beside the entry and in the living room. Terpeluk shares that they used dark knotted Douglas fir flooring, made from locally salvaged pier pilings, throughout the home to balance the dark redwood living standards with the lighter floors below. “The sculptural blackened steel staircase anchors the house, weaving together the floors and their diverse spatial character,” he adds.

redwood house by studio terpeluk
entrance, upper level

Terrazzo, concrete and marble with soft wood

Terrazzo, concrete, and mottled gray marble contrast with warm soft woods, while cascading facades and courtyards have been clad in rough western red cedar planks. As the guests descend into the house, the color language realized by Santiccioli allows natural light to play with the materials around the environment. Outside, Viarengo designed the exterior spaces, including the entrance courtyard and the terraced rear garden with stunning views of the city, a transition from an organized stay to a stay surrounded by nature as you go. as you move through the property.

redwood house by studio terpeluk
living room, upper level, view towards the entrance, the library and the kitchen from the living room and the dining room

redwood house by studio terpeluk
library, upper level

redwood house by studio terpeluk
stairs to lower levels

About admin

Check Also

Meet-a-Ram: Kevin Nguyen – VCU News

By Dina Weinstein Editor’s Note: Meet-a-Ram is VCU’s news series about the students, staff, and …